25. 2. 2012

Čokoládový dortík s višňovým krémem




250 g dobré čokolády
100 g másla
6 vajec
200 g cukru
50 g kukuřičného škrobu



Rozpustíme máslo s čokoládou a rozmícháme. Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme škrob a vlahou čokoládovou směs. Pečeme na 165° / 30 minut ve vyhřáté troubě.
(na tři 16 cm dortíky)

višňový krém:

200 ml šťávy z višní nebo višňového kompotu
1/2 vanilkového pudinku
1 lžíce cukru
125 g másla
5 lžic moučkového cukru

Z kompotu, cukru a pudinku uvaříme kaši a necháme ji prochladnout. Máslo vyšleháme s cukrem moučkou do pěny, do které kaši po částech zašleháme.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Prosím, asi jsem natvrdlá, ten krém se dává do rozříznutého dortu,
líbí se mi, že bych udělala tři, ale mám strach jestli bych je vyklopila a rozřízla. Jindra

am řekl(a)...

dobrý den, ten dortík má po upečení dvě vrstvy - dole takovou jako brownies a pak odfouknutou krustu, ta je křehká. Z těch formiček to šlo vyklopit výborně, byly jen vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou. Krustu jsem uvolnila okolo nožem, odloupla a krém naplnila na spodní vrstvu. Tahle se mi trochu polámala, tak jsem to "umělecky" využila. Dělala jsem tenhle dezert poprvé a hned je jasné, že se zařadí mezi favority mojí kuchyně. Určitě se vám taky podaří, pokud máte robot, jinak bych šlehala bílky zvlášť.

Anonymní řekl(a)...

Moc děkuji za odpověď, robot mám a určitě upeču.Jindra

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem upekla a budu péct zase, díky za receptík. Jindra

am řekl(a)...

Jsem ráda, že jste spokojená; ráda slyším, že je moje kuchařka někomu dalšímu užitečná. Srdečně zdravím a přeji pěkný den!

Barbora řekl(a)...

škoda, že nemáte nafotený postup alebo podrobnejšie opísaný postup, keby tu neboli komentáre, ani nepochopím ako spojiť krém a korpus...