
250 g dobré čokolády
100 g másla
6 vajec
200 g cukru
50 g kukuřičného škrobu
Rozpustíme máslo s čokoládou a rozmícháme. Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme škrob a vlahou čokoládovou směs. Pečeme na 165° / 30 minut ve vyhřáté troubě.
(na tři 16 cm dortíky)
višňový krém:
200 ml šťávy z višní nebo višňového kompotu
1/2 vanilkového pudinku
1 lžíce cukru
125 g másla
5 lžic moučkového cukru
Z kompotu, cukru a pudinku uvaříme kaši a necháme ji prochladnout. Máslo vyšleháme s cukrem moučkou do pěny, do které kaši po částech zašleháme.
6 komentářů:
Prosím, asi jsem natvrdlá, ten krém se dává do rozříznutého dortu,
líbí se mi, že bych udělala tři, ale mám strach jestli bych je vyklopila a rozřízla. Jindra
dobrý den, ten dortík má po upečení dvě vrstvy - dole takovou jako brownies a pak odfouknutou krustu, ta je křehká. Z těch formiček to šlo vyklopit výborně, byly jen vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou. Krustu jsem uvolnila okolo nožem, odloupla a krém naplnila na spodní vrstvu. Tahle se mi trochu polámala, tak jsem to "umělecky" využila. Dělala jsem tenhle dezert poprvé a hned je jasné, že se zařadí mezi favority mojí kuchyně. Určitě se vám taky podaří, pokud máte robot, jinak bych šlehala bílky zvlášť.
Moc děkuji za odpověď, robot mám a určitě upeču.Jindra
Tak jsem upekla a budu péct zase, díky za receptík. Jindra
Jsem ráda, že jste spokojená; ráda slyším, že je moje kuchařka někomu dalšímu užitečná. Srdečně zdravím a přeji pěkný den!
škoda, že nemáte nafotený postup alebo podrobnejšie opísaný postup, keby tu neboli komentáre, ani nepochopím ako spojiť krém a korpus...
Okomentovat