21. 9. 2008

Škvaření sádla v pomalém hrnci

  • 1200 g syrového sádla rozkrájeného na 2 cm kostky (vejde se až 2 kg)
Vaříme 4 hodiny/HIGH, pak sádlo slijeme a škvarky ještě vymačkáme. Můžeme je nechat ještě chvíli v hrnci dodělat "nasucho", aby trochu zezlátly.
Z tohoto množství máme 2 velké zavařovačky sádla a 1 zavařovačku škvarků. Jsou výborné, zlatavé a křupavé.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To musím vyzkoušet

am řekl(a)...

Neváhejte. Sádlo je krásně běloučké.

Anonymní řekl(a)...

4 hodiny ?????????
Jezis, ja mam 1 kg sadla vyskvarene za max. 30 minut

am řekl(a)...

Výhodou pomalého hrnce není rychlost, ale to, že jej můžete nechat ty 4 hodiny bez dozoru. Těch 30 minut, které tím získáte pro sebe, tedy můžete využít tak, že si bez starosti o dění na plotně vypijete kafe na dvorku. Pěkný den!