20. 9. 2008

Maso v majonéze v pomalém hrnci - ruský recept

  • 800 g masa z kuřecích prsou, vepřové kýty, libové hovězí, králík
  • 4 cibule
  • sůl
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce celého pepře
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • (špetka ostrouhané kůry z citronu)

Maso nakrájíme na kostky. Vše smícháme a proložíme plátky cibule. Cibuli je lepší před použitím buď nechat na pár minut změknout v MW nebo lehce (nasucho) orestovat. Hodí se i cibule sušená. Nakonec pokapeme citronem, případně strouhneme kůru, podle chuti.

Vaříme podle druhu masa 3-5 / 6-8 hodin. Vhodnou přílohou jsou těstoviny a zejména salát. Salát z červené řepy. Ten tohle jídlo dotvoří najstylověji.

Žádné komentáře: