21. 9. 2008

Čerstvý jablečný kompot

  • 4 velká jablka
  • 1 broskev, nektarinka, hruška nebo hrst švestek apod.
  • 4 lžíce cukru
  • ½ lžičky koření (Voňavé pečení s vanilkou od Antonína: pomerančová kůra, citronová kůra, vanilka, kardamom, skořice, cukr) nebo: vanilkový cukr, kousek skořice, hřebíček, badyán

Jablka oloupeme a očistíme. Veškeré ovoce pokrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Zasypeme cukrem a přidáme koření. Zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Jakmile se začne kompot vařit, stáhneme jej z ohně a necháme pod poklicí dojít asi 10 minut. Podáváme horký, teplý i studený.

Žádné komentáře: