13. 8. 2017

Veganské sušenky mandlové a čokoládové

MANDLOVÉ

1,5 šálku hladké mouky
1/2 šálku cukru
1/2 kostky Alsanu
200 g marcipánu
špetka soli
1 lžička mandlového extraktu
1 lžíce Amaretta nebo vody

ČOKOLÁDOVÉ

1,5 šálku mouky
1/2 šálku velmi tmavého cukru
1/2 kostky Alsanu
2 lžíce kakaa
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
100 g drobně pokrájené směsi kandovaného ovoce
1 lžíce rumu nebo vody

Vyrobíme těsta postupným smícháním ingrediencí. Uložíme do chladu.
Odebíráme pak kuličky jako větší vlašský ořech, které v ruce zploštíme a přimáčkneme na desku. Před uložením na plech vyložený papírem kolečkům trošku srazíme hranu, aby nebyla tak ostrá.
Pečeme na 160°C / 12 minut.
Vykrajovat se mi nedařilo, ale možná i proto, že těsta nebyla dost uleželá, takže sušenky byly poněkud rustikálního vzhledu - totiž poctivě uplácané.
Od každého druhu je sušenek právě na 1 plech.


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.