22. 10. 2016

Bábovka z mléčného piškotu - jako peříčko



4-5 žloutků
200 g cukru

250 g horkého mléka
(1/4 l)
280 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
4-5 bílků
špetka soli



Potřebujeme elektrický šlehač. Rozdělíme žloutky a bílky, množství vajec podle jejich velikosti. Bílky se špetkou soli ušleháme na sníh. Žloutky dáme do větší mísy a smícháme s cukrem. Za stálého šlehání přiléváme postupně horké mléko. Hmota se změní v mísu pěny, do níž krátce vešleháme mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh. 

Pečeme 40 minut /160°C na horkovzduch (bábovku), 25 minut na plechu.
Bábovka je neuvěřitelně lehoučká a měkoučká, jako pírko, musí se péci v největší formě nebo na velkém plechu.

4 komentáře:

francesco řekl(a)...

Bábovka je opravdu nejlepší co jsem jedl. Je lehoučká a křehoučká.

pris řekl(a)...

drobná sněhová rezidua mi připomínají babičku, která je měla v oblibě

Anonymní řekl(a)...

I já jsem rozšířila svou sbírku receptů o tuto bábovku.Chvála kuchařce. Také chválím tyto stránky,které se stále vylepšují a
rozšiřují.

pris řekl(a)...

Děkuji a zdravím.