17. 2. 2017

Kuře Marengo

4 kuřecí řízky
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku pokrájené na plátky
1 lžíce koření "kuře Marengo" od Antonína
sůl
střik bílého vína

1 cibule pokrájená na měsíčky
200 g žampionů
6 velkých úplně zralých rajčat
(případně +1 lžíce rajčatového protlaku)
1 lžíce koření "kuře Marengo"
šálek slepičího bujónu
4 lžíce pokrájených černých oliv
4 vejce vařená natvrdo

Kousky řízků marinujeme s olejem, česnekem, solí a kořením. 
V jedné nádobě osmažíme zeleninu a houby, podlijeme bujónem s kořením a přidáme olivy. 
Maso osmažíme na pánvi, zastříkneme vínem a vmícháme do směsi zeleniny a hub. 
Před dokončením přípravy masa můžeme přidat pár lžic brandy (a flambovat). Když je. Nemáme-li, bude to dnes bez brandy :-)
Ozdobíme půlkami vajec.

Příloha: 
bílý chléb - bageta
máslo
1-2 rozmačkané stroužky česneku
(brandy)
(petrželka)

Máslo si utřeme se špetkou soli a rozmačkaným česnekem. Bagetu rozkrájíme na plátky, které slabě natřeme ochuceným máslem. Poukládáme je na plech a zapečeme v troubě. Nebo (chléb) opečeme v toustovači a pak potřeme.
Sypeme čerstvou petrželkou.

Žádné komentáře: