13. 9. 2016

Masové hašé

400 g vařeného předního hovězího masa
100 g pečeného tlustého bůčku
1 cibule
1 lžíce sádla + na pekáč
2 lžíce hladké mouky
3 dl mléka
muškátový oříšek
pepř
sůl
2 vejce

Maso vložíme do mixéru či procesoru a zalijeme směsí z pánve. Tu připravíme takto:
nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do světle žluta, zasypeme moukou a tu lehce opečeme. Zalijeme mlékem, promícháme a stáhneme z ohně. Není třeba provářet ani dále zahřívat.
Vše v mixéru okořeníme a přidáme vejce. Pak rozmixujeme či rozsekáme na kaši, která by měla být spíše hladká, ale záleží na preferencích.
Hašé zapečeme ve vymazaném pekáčku v dobře vyhřáté troubě. Pečeme 20 minut / 180°C horkovzduchem.
Podáváme s vařeným bramborem, kysaným zelím a sázeným vejcem.
Hašé můžeme připravit z jakéhokoli tepelně upraveného masa, nejčastěji z polévky nebo zbytků pečeně.

Žádné komentáře: