15. 9. 2016

Kuře na paprice

4 kousky kuřete (prsa, horní stehna s kostí)
4 lžíce oleje
2-3 cibule
170 g směsi zeleniny (mrkev celer, petržel)
1 lžíce papriky
sůl
pepř
bobkový list
1 lžička rajčatového protlaku

1 lžíce paprikového protlaku
1 lžička mouky
100 ml šlehačky
2 lžičky cukru

Kuře opečeme na pánvi na oleji z obou stran do růžova a a přendáme jej do hrnce. Do pánve vsypeme cibuli a kostičky zeleniny, osolíme a pomalu smažíme dokud nezačnou první kousky cibule žloutnout, zasypeme paprikou a promícháme. Obsah pánve pak přendáme na maso do hrnce a zalijeme vodou tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme bobkový list a rajčatový protlak a dusíme 30 - 60 minut.
Hotové maso vyjmeme a můžeme obrat, bobkový list vyjmeme. Kůži můžeme přidat do omáčky. Omáčku pak promixujeme se lžičkou mouky. Můžeme přidat ještě další papriku a paprikový protlak a provaříme. Dosolíme, vmícháme šlehačku a lehce dochutíme cukrem.

Žádné komentáře: