15. 6. 2015

Velmi jemná "majonéza" z mascarpone

3 vejce
200 - 250 g mascarpone
malá špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo (8 minut od začátku varu) a vychladíme. Vše umixujeme. Se solí opravdu opatrně, přidává se spíš symbolicky, výsledná chuť nemá být vyloženě slaná.
Je výborná, pokud máte rádi hladkou majonézu bez octa a nechcete jít do syrových vajec.
Je výborná jako pomazánka a na obložené mísy. Dobře poslouží také na "naředění" kupované majonézy příliš intenzivní chuti a pro výrobu dipů a omáček.
Je chuťově neutrální, nepřináší do dipů takovou chuť jako třeba jogurt, tvaroh nebo kysaná smetana, která může někdy vadit.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ta majonéza mě zaujala, vyzkouším právě kvůli těm čerstvým vejcím, které se mi nechce používat do majonézy. Jindra

am řekl(a)...

Zdravím Jindro, díky za návštěvu a doufám, že Vám bude chutnat...

Anonymní řekl(a)...

Už chutnala, díky za recept :)Jindra