3 vejce
200 - 250 g mascarpone
malá špetka soli
Vejce uvaříme natvrdo (8 minut od začátku varu) a vychladíme. Vše umixujeme. Se solí opravdu opatrně, přidává se spíš symbolicky, výsledná chuť nemá být vyloženě slaná.
Je výborná, pokud máte rádi hladkou majonézu bez octa a nechcete jít do syrových vajec.
Je výborná jako pomazánka a na obložené mísy. Dobře poslouží také na "naředění" kupované majonézy příliš intenzivní chuti a pro výrobu dipů a omáček.
Je chuťově neutrální, nepřináší do dipů takovou chuť jako třeba jogurt, tvaroh nebo kysaná smetana, která může někdy vadit.
15. 6. 2015
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
3 komentáře:
Ta majonéza mě zaujala, vyzkouším právě kvůli těm čerstvým vejcím, které se mi nechce používat do majonézy. Jindra
Zdravím Jindro, díky za návštěvu a doufám, že Vám bude chutnat...
Už chutnala, díky za recept :)Jindra
Okomentovat