26. 10. 2016

Německá pomazánka (obatzda)

200 g zralého sýra s bílou plísní jako je Camembert
250 g jemného tvarohu
60 g másla
drcený kmín
sůl, pepř
prášková paprika nebo paprikový protlak
cibule, pórek
(pivo, mléko)

Umícháme máslo, tvaroh a koření a ochutíme. Vmícháme hrubší kostky sýra.
Nebo místo Camembertu přidáme jiný aromatický sýr jako jsou syrečky či Romadůr.
Pokud máme rádi skutečně rustikální pochoutky, dá se postupovat i jinak. Vezmeme tvaroh v kostce, naředíme pivem a ochutíme kořením, cibulí a solí. Přidáme kostky sýra a tuhé máslo rozkrájené na kostičky a zamícháme. Výsledek má být hrubý včetně kousků másla. Mažeme na chleba a ještě sypeme cibulí nebo pórkem. Takovou Obatzdu dostanete v Bavorsku koupit normálně v supermarketu.


Žádné komentáře: