27. 3. 2015

Řezy Míša

těsto:

250 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
špetka vanilky
125 g másla
1 vejce

krém:

250 g másla
500 g tvarohu (2 kostky)
150 g moučkového cukru
2 lžíce rumu

poleva (ganache):
250 g šlehačky
2 lžíce cukru
200 g hořké čokolády

Těstem vyložíme formu o velikosti cca 20x30 cm a plát upečeme na 160°C / 20 minut. Necháme vychladnout a pokapeme 4 lžícemi rumu. Vajíčko do těsta přidáváme po troškách, někdy se ani celé nespotřebuje, jindy je potřeba přidat lžíci vody.
Máslo na krém musí být měkké. Vyšleháme ho doběla s cukrem a pak dobře utřeme s tvarohem a rumem. Krém naneseme na vychlazený plát, zarovnáme a vychladíme.
Šlehačku přivedeme k bodu varu spolu s cukrem, odstavíme ji a rozmícháme v ní nalámanou čokoládu. Poleva během rozmíchávání čokolády trochu zchladne, takže moučník rovnou polijeme.
Necháme uležet v chladu do druhého dne a krájíme na kostky.
Moučník je vysoký cca 4 cm.

Žádné komentáře: