23. 11. 2013

Bramboračka

1 - 2  hrsti jakýchkoliv krup vcelku
kmín
hrst sušených hub
1 mrkev
kousek celeru
petržel
2 brambory
1 cibule nejlépe vcelku
2 + 1 stroužek česneku
sůl
1 - 2 lžíce majoránky
pepř

1 lžíce sádla
3 lžíce polohrubé mouky

Do hrnce dáme vařit vodu a postupně, jak si připravujeme a krájíme suroviny, přihazujeme napřed kroupy, potom zeleninu, podle pořadí. Potom si upražíme jíšku asi do barvy ořechové skořápky nebo o málo tmavší. Když je vše uvařeno, přibližně za 15 minut od začátku varu, přidá se trochu zchladlá jíška, sůl, majoránka, pepř a poslední stroužek česneku, který rozmačkáme. Necháme probublat 1 minutu a dojít pod pokličkou.
Polévky jsou 2 litry.




Žádné komentáře: