28. 8. 2013

Salát z červené řepy

2 větší červené řepy (o průměru cca 10 cm)
sůl 
100 g majonézy nebo ořechový olej
1 citrón
pepř

Řepu uvaříme ve vodě doměkka. Trvá to asi hodinu. Pak ji vložíme do studené vody a v ní pohodlně oloupeme slupku. Okrájíme nejedlé části a řepu nakrájíme na kostičky. Můžeme i pomocí krájecího kolečka na brambory. K této práci je nejlepší přistoupit v nějakých odložených bordó šatičkách.
Pak už jen dochutíme a můžeme ihned podávat. Nejlepší je čerstvý, protože je dobře znát jak sladká chuť samotné řepy, tak i nakyslá chuť dresinku.
Pokud salát zbude, stačí druhý den přidat trochu citrónu a cukru a je opět velmi chutný.
Do čerstvého salátu cukr nepatří!

Žádné komentáře: