3. 2. 2013

Rumové řezy s čokoládou a ořechy


těsto:

200 g másla
200 g cukru
6 vajec
120 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva

navrch:

120 g nasekaných vlašských ořechů
100 g cukru moučka
150 ml rumu



poleva do pekáčku 20x30:

250 g šlehačky
200 g hořké čokolády

Těsto postupně zpracujeme v robotu a upečeme v malém pekáčku.
Ještě horkou buchtu posypeme vrstvou ořechů a polijeme rumem smíchaným s cukrem moučkou.
Na vlažnou pak opatrně nalijeme polevu. Protože ji nelze roztírat, naléváme ji opatrně tenkým pramínkem po celém povrchu.
Pečeme na 160°C / 35 až 55 minut, podle výšky těsta.


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.