31. 3. 2018

Velikonoční nádivka II.


10 rohlíků
1 uzené koleno (přední)
hrst sekané pažitky
hrst sekané petrželky nebo kopřiv
sůl
muškátový oříšek
pepř
10 vajec
250 - 500 ml mléka
40 g másla


Rohlíky natrháme na kousky a smícháme s masem, kořením, solí a bylinkami. Zvlášť smícháme mléko a vejce - nešleháme. Směs vlijeme k houskám a rukou opatrně promícháme. Poklademe kousky másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° asi 35 minut / horkovzduch.
I maso je nejlepší trhané, krásně hmotu prováže. Trhání materiálu na nádivku je taková pěkná sváteční chvilka posezení v kuchyni, do které se mohou zapojit i méně expertní členové rodiny. Trhá se na nudličky, jak je točený rohlík a u masa po niti na pramínky.
.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Parádní nádivka. A už jsem konečně upekla ty tři dortíky, měla jsem úspěch. Díky za recept.Jindra

am řekl(a)...

Díky za pochvalu Jindro a blahopřeju k úspěchu.