13. 4. 2015

Jablečné řezy

1. těsto:

250 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
špetka vanilky
125 g másla
1 vejce

jablečná směs:

1 velká zavařovačka jablek
hrst hrozinek
hrst pokrájených loupaných mandlí
4 lžíce cukru
1 lžíce škrobové moučky
1 lžíce skořice
2 lžíce rumu
1-2 lžíce citronové šťávy


2. těsto:

3 vejce
6 lžic cukru
6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce mletých ořechů

Prvním těstem vyložíme dno formy o velikosti cca 20x30 cm.
Naneseme jablečnou směs a nakonec 2. těsto, které ušleháme jako piškot.
Jablečná směs má být spíš kyselejší, není dobré přidávat ani další cukr, ani víc škrobu, pokazilo by to výslednou harmonii chutí. Čerstvých jablek použijeme 4-5 podle velikosti.
Pečeme na 160°C / 50 minut. Na velký plech patří dvojnásobná dávka, peče se stejně dlouho.

Žádné komentáře: