16. 12. 2011

Znojemská hovězí pečeně v pomalém hrnci

800 g hovězí plece
350 g kořenové zeleniny
1 sladkokyselá okurka
1 cibule
2 lžíce paprikového protlaku
sůl
pepř
kousek slaniny

1 lžíce hladké mouky
2 - 3 sladkokyselé okurky
(vývar)

Na dno nádoby nasypeme menší část zeleniny, vložíme maso, které může, ale nemusí být prošpikované slaninou a okurkou, osolíme, opepříme, přidáme zbytek zeleniny, krájenou okurku a cibuli, slaninu na plátky a papriku. Mírně podlijeme a vaříme 4(8) hod.
Maso vyjmeme a nakrájíme, nebo lépe - necháme vychladnout zabalené v alobalu. Omáčku naředíme, rozmixujeme a vložíme do ní několik na kostičky nakrájených okurek. Dochutíme solí a pepřem, mírně zahustíme moukou a povaříme.
Podáváne s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře: