13. 12. 2016

Pečené brambory


Syrové brambory rozkrojíme na půlky a vložíme slupkou dolů  na plech nebo na papír. Posolíme řeznou plochu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200° / 30-40 minut podle množství brambor.
Když jsou nafouklé a zlatavé, jsou hotové.

6 komentářů:

Gabriel řekl(a)...

Alebo klasika: maslo/skutočné/, soľ, kefír!

pris řekl(a)...

Ano, ty nejobyčejnější věci jsou často ty nejlepší.

Anonymní řekl(a)...

Mam velmi rada tvoj blog.
Tie zemiacky su ako vymalovane..:)
Mam podobny recept a v poslednom case sa nenafukuju a nenafukuju :(
Jolana

pris řekl(a)...

Ahoj Jolanka!
Děkuji, je příjemné slyšet, že je "moje kuchařka" někomu sympatická. Odpovídám až dnes, protože jsem se právě vrátila a shodou okolností ze Slovenska. Výborné melouny, teplé prameny - prostě dovolená!
A dodat se dá pouze jediné - ať se nafukujou!

motýľová řekl(a)...

zemiačky vyzerajú nááádherne, mňam. zajtra ich urobím ako prílohu. dúfam, že budú tiež takto krásne a chutnučké :)))

pris řekl(a)...

Dobrý den, motýľovka! Tak Vás zase vítám a děkuji za zprávičku. Přeju úspěšné pečení Vám i všem ostatním, kteří občas zavítáte. Pěkný den...