4. 9. 2014

Cukrové lupínky z kynutého těsta


100 ml vody nebo mléka
50 g oleje
špetka soli
2 špetky cukru
300 g hl. mouky
1/2 lžičky sušeného droždí

Zaděláme těsto (v pekárně), případně přikápneme trochu mléka, aby se spojilo, ale musí být tuhé. Po vykynutí vyválíme tři tenčí válečky a krájíme malé kousky (jako 2 cm kuličku). Na hromádku (asi 3 lžíce) krystalového či krupicového cukru položíme kousek těsta a válečkem rozválíme na tenkou placičku. Cukr má být jen z jedné strany. Placičku sloupneme z válečku a položíme na plech vyložený pečícím papírem cukrovou stranou nahoru. Klademe blízko sebe, nezvětšují se.
Pečeme v hodně vyhřáté troubě na střední teplotu cca 10 minut do zlatova, je potřeba je ohlídat, snadno se připálí.
Z tohoto množství jsou 3 plechy.

(podle http://www.primapekarna.estranky.cz)

2 komentáře:

iGurman řekl(a)...

Nooo! Ono by to bolo skvelé aj si s tým naberať zmrzlinu z pohára. Samozrejme nie zmrazenú na -24C.

am řekl(a)...

Zdravím. Tyhle sušenky vám vřele doporučuji, zkuste. Na tom válení nic není, je to hned a chřupou a chřupou. Díky za přečtení.