9. 1. 2010
Holandské máslové koule
500 g mletého masa (směs)
1 vejce
50 g másla
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/2 lžičky sladké papriky
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky cukru
sůl
hrst zelené petržele
3 lžíce mléka
3 lžíce strouhanky
Maso smícháme nebo semeleme se všemi přísadami kromě strouhanky. Tu přidáme až nakonec. Tvarujeme 8 koulí, které buď smažíme a dusíme v másle (tak to dělají v Holandsku) nebo pečeme na papíře (jako já).
Podávají se s brambory, máslem a zelenými fazolkami nebo kapustičkami.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
2 komentáře:
Dal bych si je hned, vypadají masitě; a máslo - to zní lahodně. Jen kdyby mi je někdo přiběh upéct!
ach! věru! tak to chodí...
Okomentovat