1. 11. 2009

Vepřenky se sójovým granulátem


400 g mletého vepřového masa
80 g sójového granulátu
1 žlutá nebo červená rajčinová paprika
100 g polotvrdého sýra (gouda)
1 vejce
hrst čerstvých bylinek (bazalka, pažitka, petržel)
trochu tymiánu a rozmarýnu (nebo provensálské koření)
3 lžíce solamylu
4 lžíce (olivového) oleje
sůl


Granulát uvaříme v neochucené vodě (5 minut), slijeme, propláchneme a vymačkáme. Papriku nasekáme, sýr nastrouháme najemno, bylinky rovněž nasekáme a vše smícháme na měkké těsto. Menší silnější karbanátky pak v dobře rozehřáté troubě pečeme na papírem vyloženém plechu. 15 minut po jedné straně a 10 po druhé straně. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Žádné komentáře: