31. 10. 2009

Kapustové karbanátky pečené v troubě


400 g mletého vepřového masa
400 g vařené vymačkané kapusty
1 vejce
3 lžíce solamylu
3 nasekané stroužky česneku
100 g jemně pokrájené slaniny
2 lžíce smažené sušené (nebo čerstvé) cibule
2 lžíce oleje nebo sádla - pokud je maso libové
sůl
pepř



Kapustu uvaříme jen překrojenou na půlky či čtvrtky, ochladíme, vymačkáme a pokrájíme. Smícháme s ostatními ingrediencemi a na plechu vyloženém papírem tvoříme silnější karbanátky (používám kleště na zmrzlinu - vznikne 15 kusů). Pečeme v dobře vyhřáté troubě 15 minut/200°C a poté obrátíme a dopečeme ještě 10 minut.
Kapusty je možné dát i mnohem více, klidně dvojnásobné množství s tím, že přidáme i další vajíčko, další 2 lžíce oleje atd.
Tož, karbanátky úplně bez masa by asi nenalezly u nás pochopení a tento poměr ingrediencí shledávám tím pádem optimálním.

Žádné komentáře: