11. 10. 2009
Šťavnaté karbanátky z hovězího
600 g mletého hovězího masa
1 vejce
150 g jemně strouhané a ještě posekané mrkve
70 g strouhaného tučného sýra
5 lžic (olivového) oleje
5 lžic vody
2 rovné lžíce solamylu
2 lžíce sekané petržele nebo pažitky
pepř
sůl
(1/2 lžíce kmínu vcelku)
Vše smícháme a z hmoty utvoříme váleček, který rozkrájíme na cca 2 cm plátky. Každý prsty zformujeme do tvaru kulatého steaku a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Nebo naporcujeme zmrzlinovými kleštěmi.
Pečeme 20 minut / program pizza (200°C + grill).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
2 komentáře:
Karbanesy vypadají velmi chutně, hned bych si dal!
ba ba
Okomentovat