11. 10. 2009

Šťavnaté karbanátky z hovězího


600 g mletého hovězího masa
1 vejce
150 g jemně strouhané a ještě posekané mrkve
70 g strouhaného tučného sýra
5 lžic (olivového) oleje
5 lžic vody
2 rovné lžíce solamylu
2 lžíce sekané petržele nebo pažitky
pepř
sůl
(1/2 lžíce kmínu vcelku)


Vše smícháme a z hmoty utvoříme váleček, který rozkrájíme na cca 2 cm plátky. Každý prsty zformujeme do tvaru kulatého steaku a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Nebo naporcujeme zmrzlinovými kleštěmi.
Pečeme 20 minut / program pizza (200°C + grill).

2 komentáře:

francesco řekl(a)...

Karbanesy vypadají velmi chutně, hned bych si dal!

pris řekl(a)...

ba ba