8. 9. 2012

Zlodějské řízky

450 g libového mletého vepřového či kuřecího
200 g nahrubo nastrouhaných žampionů
200 g nahrubo nastrouhaného ementálu
1 vejce
1 střední cibule najemno krájená
3 rovné lžíce solamylu
sůl
pepř
malá špetka suš. provensálských bylinek

hrst čerstvé zeleně


Vše smícháme a dobře vypracujeme. Necháme chvíli (i přes noc) odpočinout v chladu, pak tvarujeme placičky asi 2 cm silné, které pečeme v horké troubě na plechu vyloženém papírem asi 25 minut / 200°C / horkovzduch. V polovině je obrátíme. 
Bylinek opravdu jen malou špetičku, jinak jejich chuť vše přetluče.
Dobře se tvarují kleštěmi na zmrzlinu.
Tento výborný recept byl převzat z Labužníka  a mírně upraven, prý se jedná o polský recept.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Řízečky vypadají náramně, vyzkouším. Jindra

pris řekl(a)...

díky za pochvalu, hlavně skutečně pozor na ty sušené bylinky, bývají opravdu velmi silné... dobrou chuť přeje Pris

Anonymní řekl(a)...

Ještě jednou děkuji za báječný recept, příště musím dělat z dvojité dávky, Měla jsem s nimi velký úspěch. Jindra