4. 7. 2009

Zapečené mleté maso s bramborami



800 g směsi mletého masa
1 lžíce paprikového protlaku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce "italského" koření (bazalka, cibule, česnek ...)
1 hrnek vody
sůl

1 kg brambor vařených ve slupce
1 lžíce sádla
200 g sýra (např. blaťáckého zlata)

Maso vymícháme s přísadami na pružnou hmotu. Brambory nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme sádlem, položíme vrstvu brambor, masa, pak opakujeme a navrch položíme brambory. Osolíme a pečeme přikryté 30 minut na střední teplotu (plyn). Pak odkryjeme, posypeme ještě lehce kořením a zasypeme strouhaným sýrem. Takto dopékáme ještě 20 minut, aby sýr zezlátl.

Žádné komentáře: