6. 6. 2009

Zeleninový bramborák


1 kg míchané zeleniny (na obrázku: brambory, mrkev, květák v poměru cca 2:2:1, ale lze použít jakoukoli nepříliš vodnatou zeleninu, nejlépe vždy ve směsi s bramborami)
2 lžičky celého kmínu
1 lžička sušené bazalky
sůl
3 vejce
4 lžíce solamylu
8 lžic hladké mouky

Zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme stát asi 10 minut, aby lehce změkla. Pak ihned smažíme menší placičky (asi co se nabere na lžíci).
Pokud se přidá méně brambor, je směs sušší a stačí i méně mouky. Dobře se hodí mouka celozrnná, protože mnohem více saje. A co se týče výběru zeleniny, je možné takřka všechno, včetně hub, vše na jemné nudličky.

Žádné komentáře: