13. 6. 2009

Kuře v zelí


4 kuřecí stehna
1 menší hlávka zelí (plný pekáč)
sůl
pepř
kmín
2 lžíce rozpuštěného másla

Zelí pokrájíme na čtverečky dvou až čtyřcentimetrové a vložíme do pekáče. Povrch posolíme a pokmínujeme a poklademe kuřecími stehýnky, která rovněž osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme 1/2 hrnkem vody, což by mělo vystačit na celou dobu pečení. Zelí rovněž pustí vodu a maso i tuk. Pekáč by měl být zelím naplněný celý a maso rozložené po celém povrchu.
Pečeme nepřikryté na střední teplotu cca jeden a půl hodinky (plyn) a ve druhé polovině pečení maso 2x potřeme rozpuštěným máslem. Voda se musí všechna vypéci tak, aby zelí zůstalo jenom na tuku.
Jako přílohu uvaříme flíčky, které vmícháme do vypečeného zelí (maso zatím odložíme na mísu do vypnuté trouby).

Žádné komentáře: