5. 1. 2009

Vepřové závitky s nivou v pomalém hrnci


4 řízky
1 cibule
4 kousky nivy
4 plátky slaniny
pepř
sůl
hrst smažené sušené cibule
60 g másla
1 lžíce tmavé hotové jíšky
100 ml vody

Řízky rozklepeme na větší pláty. Posolíme, opepříme a každý obložíme plátkem slaniny, čtvrtkou cibule a kouskem nivy asi jako prst. Dobře zavineme v závitky, těsně naskládáme do hrnce, zasypeme smaženou cibulí, podlijeme a vaříme 3:30 hod/HIGH. Pak závitky vyndáme, šťávu rozšleháme, rozpustíme v ní máslo a symbolicky zaprášíme jíškou. Závitky vrátíme do hrnce a vaříme ještě asi 20 minut. Podáváme s brambory a salátem.

Žádné komentáře: