14. 1. 2009

Čína à la priscila-rajka

4 prsní kuřecí řízky
  • marináda:
3 lžíce oleje
2 lžíce solamylu
pepř
anglické kari
sladká a pálivá paprika nebo chilli
sůl
  • zelenina:
1/2 bílé ředkve
1/2 velké papriky
2 mrkve
2 šálky nakrouhaného zelí
střik červeného vína
5 stroužků česneku
1 pórek
olej
obyčejná sójová omáčka - cca 100 ml
ostrá chilli omáčka

Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, asi 1 - 2 mm silné a naložíme do marinády. Pak si připravíme zeleninu - vše nakrouháme také na velmi tenké plátky a po jednotlivých druzích zvlášť smažíme na minimu oleje. Nesolíme. Zelí po osmažení zastříkneme vínem. Opraženou zeleninu vkládáme do většího kastrolu.
Pak osmažíme i maso a vše v kastrolu smícháme a zalijeme sójovou omáčkou. Chilli omáčku přidáváme individuálně na porce. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře: