28. 11. 2008

Špagety 4x jinak

Bylinkové špagety
  • 1 balení špaget 500 g
  • olej
  • 3 cibule
  • 50 g suchého salámu bez papriky
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 100 g tučného taveného sýra
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 2 lžíce vody
Špagety uvaříme a odcedíme. V kastrolu osmažíme cibulku nakrájenou na půlkolečka na oleji, přidáme salám nakrájený najemno, koření, tavený sýr, sůl a prolisovaný česnek. Vše prohřejeme a zředíme vodou tak, aby vznikla velmi hustá omáčka, která se dobře nabalí na špagety. Smícháme se špagetami.

Špagety s paprikovou pastou
  • 1 balení špaget 500 g
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 1/3 malé tuby perkeltového nebo paprikového protlaku /1 plná lžíce/
Špagety uvaříme a odcedíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme smetanu a protlake a zahřejeme téměř k bodu varu a dosolíme. Do této omáčky vmícháme špagety.

Špagety s rajským potlakem
  • 1 balení špaget 500 g
  • olej
  • 2 plechovky rajského protlaku - cca po 120 g
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 150 g sýra na strouhání - eidam
Špagety uvaříme a odcedíme. Na oleji zahřejeme protlak a přisolíme, česnek prolisujeme a přidáme do omáčky. Již nevaříme.
Vmícháme špagety. Porce na talířích sypeme jemně nastrouhaným sýrem.

Sladké sny

  • 1 balení špaget 500 g
  • olej
  • 8 lžic sladkého kečupu
  • 1/3 malé tuby paprikového protlaku /cca 1 lžíce/
  • (cukr)
Špagety uvaříme a odcedíme. Ostatní ingredience společně prohřejeme v kastrolu a vmícháme do nich špagety. Pokud není kečup dostatečně sladký, přidáme ještě před smícháním trochu cukru.

Žádné komentáře: