1. 2. 2009

Ragú polévka: z mletého masa s kukuřicí a houbami

700 g mletého hovězího masa
3 lžíce oleje
hrst (sušených) hub
hrst dohněda restované cibule
pepř
kmín
sůl
4 brambory
100 ml mléka
1 lžíce másla
1 velká cibule
trochu tmavé jíšky
půl hrnku konzervované sladké kukuřice
hrst zelených bylinek

Maso důkladně osmažíme na oleji, zalijeme asi litrem vody, přidáme houby, pepř, sůl, kmín, brambory, mléko a máslo a vaříme čtvrt hodiny. Pak brambory rozmačkáme a vložíme rozčtvrcenou a rozebranou cibuli. Vaříme ještě 10 minut a přidáme zbývající ingredience: jíšku, kukuřici a zeleň.
Jíška se přidává hlavně pro barvu a lehké zahuštění, polévka má být hustá hlavně od masa a brambor. Místo brambor, mléka a másla je možné dát šálek bramborové kaše.

Žádné komentáře: