28. 2. 2009

Jahodový koláč s mandlovou krustou


  • 4 žloutky
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 50 ml mléka nebo vody
  • ovoce - jahody
na krustu:
  • 4 bílky
  • 150 g cukru
  • 100 g strouhaných loupaných mandlí
Postupně ušleháme přísady na husté těsto, které rozetřeme do velké koláčové formy a poklademe ovocem. Ušleháme sníh, přidáme cukr a mandle a toto těsto vlijeme na ovoce a rozetřeme. Koláč pečeme velmi pomalu do zlatova (v plynové troubě 40 minut na velmi mírno).

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Amy, mně se ten tvůj foodblog moc líbí a některé recepty určitě vyzkouším. Tenhle bude první.
Vydrž, oni si k Tobě lidé cestu najdou a za chvíli se to bude komentáři jenom hemžit ;)).
Zdraví mrtvola z Labu

am řekl(a)...

Ahoj, zdravím Vás taky. Díky za povzbuzení. Když vidím, že lidé pomalu přicházejí a podívají se, je to milé. Ale dělám si blog hlavně proto, že mě to baví a nerada si zapisuju recepty ručně. Takhle je to o hodně lepší. Pěkný den!