24. 2. 2009

Katalánská venkovská zeleninová polévka


olivový olej
1/2 bílé ředkve
1 větší mrkev
2 brambory
1 cibule
1/2 palice česneku
150 g syrové šunky
sůl
mletý kmín
1 lžíce tmavé hotové jíšky
sekaná (sušená) celerová nať
pažitka

Všechnu zeleninu nakrájíme nebo nakrouháme na slabé plátky a postupně osmažíme na oleji, aby chytila zlatavou barvu a změkla. Dáme ji stranou. Maso nakrájené na nudličky také osmažíme, zalijeme trochou vody a povaříme 10 minut. Přidáme zeleninu, koření, bylinky a trochu jíšky a necháme přejít varem. Nesmí se vařit dlouho, aby zelenina zůstala křupavá, vody také nedáváme mnoho, aby polévce zůstala silná chuť.

Žádné komentáře: