8. 2. 2009

Hovězí závitky na paprice v pomalém hrnci


  • na 1 závitek:
slabý plátek hovězího cca 20x10 cm
pálivá paprika
sůl
tenký plátek anglické slaniny
tenký plátek sýra gouda
kousek čerstvé červené papriky
  • na přípravu 4 - 6 porcí:
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce paprikového protlaku nebo práškové papriky
1 lžička mletého koření do rajské omáčky
(sůl)
1/2 hrnku vody
  • na dohotovení:
1 červená rajčinová paprika pokrájená nadrobno
200 ml šlehačky
3 lžíce hotové tmavé jíšky
1,5 lžíce cukru

Vaříme 4 (8) hodin. Přísady "na dohotovení" přidáme 1/2 hodiny před koncem vaření.

Žádné komentáře: