7. 12. 2009

Olé řezy


korpus:

180 g polohrubé mouky
150 g cukru
½ prášku do pečiva
1/2 vanilkového cukru
80 g slunečnicového oleje
50 ml mléka
2 vejce
1 lžíce citrónové šťávy

krém:

100 ml šťávy z mandarinkového kompotu, (malá plechovka), + ovoce
200 ml šlehačky nebo sladké smetany
1 sáček pudingu bez vaření od dr. Oetkera (na 300 ml mléka)
šlehačka:
1 sáček šlehačky v prášku
150 ml mléka

ozdoba:

30 g čokolády

Na korpus smícháme v míse čtyři sypké přísady a uděláme v nich důlek, do kterého přidáme čtyři přísady tekuté. Metlou zaděláme těsto a upečeme je v kulaté koláčové formě o průměru 30 cm. V plynové troubě asi za 20 minut.
Na vychladlý korpus natřeme krém, pak šlehačku a ozdobíme čokoládou. Krém připravíme vmícháním pudinkového prášku do směsi smetany a šťávy. Stačí použít obyčejnou metlu. Nakonec vmícháme i ovoce, trochu se rozdrobí. Šlehačku ušleháme podle návodu, natřeme na krém a před ozdobením dáme vychladit.
Čokoládu nalámeme do jednoho rohu svačinového mikroténového sáčku a postavíme do hrníčku s 1 cm vody. Takto rozehřejeme na nižší stupeň v MW. Pak odstřihneme 1 mm růžku a zdobíme.

Žádné komentáře: