15. 11. 2008

Vepřový perkelt v pomalém hrnci



800 g vepřového plecka (s kouskem libového bůčku)
2 lžíce paprikového protlaku
2 lžíce perkeltového protlaku
2 lžíce gulášového protlaku
sůl
2 hrsti sušené cibule
1 hrnek vody
pepř


Vše smícháme a vaříme 8 (4) hodin. Podáváme s kopečkem kysané smetany. Jako příloha jsou dobré těstoviny, brambory, knedlíky, halušky nebo bramborové placky.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, co je prosím to zelené po okrajích hrnce? a kde seženu perkeltový protlak? Děkuji. Sid

am řekl(a)...

ten perkeltový protlak jsem dřív běžně kupovala, ale už léta jsem ho nikde neviděla, takže bohužel jedině v Maďarsku, tam to mají všude; jinak to "zelené" vypadá na nějaký rozdrobený bujón a pepř; teď už bujóny prakticky nepoužívám, ale tahle fotka je nejmíň 10 let stará, mezitím jsem bujón z ingrediencí asi vyhodila... to víte, vše se mění a vyvíjí :-)
Mohu Vás ujistit, že z tohoto množství masa bude i bez kostky omáčka dost silná. Srdečně Vás zdravím a přeji mnoho úspěchů v kuchyni.