4. 10. 2008

Pšeničný chléb s žitným kváskem - 3 velikosti

800 g:
  • 200 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • 200 g žitného kvásku
  • 400 g pšeničné hladké mouky
  • 1/2 lžičky droždí
 1.100 g:
  • 300 ml vody
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 400 g pšeničné hladké mouky
  • 250 g žitného kvásku
  • 150 g pšeničné hladké mouky
  • 1 lžička droždí
 1.400 g:
  • 400 ml vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 500 g pšeničné hladké mouky
  • 250 g žitného kvásku
  • 250 g pšeničné hladké mouky
  • 1 lžička droždí
Podle hustoty kvásku přidáme mouku tak, aby těsto tvořilo na metlách měkkou šišku.
základní program klasik, 1 atd., (cca 3:30 hod), kůrka tmavá

Žádné komentáře: