19. 12. 2009

Kokosák


na těsto:

200 g krupicového cukru
4 bílky
150 g kokosu
60 g polohrubé mouky

na krém:

3 lžíce krystalového cukru
3 lžíce mléka
4 žloutky
1 vejce
3 lžičky kakaa
125 g másla
čokoláda na posypání

V míse ušleháme bílky, vešleháme cukr a šleháme do zhoustnutí. Pak metlou vmícháme kokos a mouku. V MW pečeme ve skleněné koláčové formě vyložené pečícím papírem 6 minut a necháme vychladnout. Stáhneme papír, pomažeme krémem a posypeme čokoládou.
Rozumí se však, že právě tak dobře lze korpus upéci i v klasické troubě.
Na krém rozšleháme všechny suroviny kromě čokolády a másla v kovové míse a mícháme je do zhoustnutí nad párou. Do vlažného krému postupně vešleháváme hodně změklé máslo, necháme trochu ztuhnout v lednici, asi 20 minut a pak použijeme.

Žádné komentáře: