7. 10. 2008

Gratinované těstoviny v pomalém hrnci


500 g těstovinových mušlí (i jiných)
200 – 300 g prorostlého uzeného masa (i salám, párky apod.)
350 g směsi mražené zeleniny (i čerstvé)
3 vejce
pepř
sůl
sekané (sušené) bylinky
150 g sýra vhodného na strouhání
olej nebo sádlo na vymazání nádoby

Maso nasekáme. Těstoviny uvaříme ve větším hrnci v osolené vodě al dente, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme s masem. Přidáme zeleninu, opepříme, osolíme, promícháme a urovnáme do vymazané nádoby. Sýr nasekáme nebo nastrouháme a smícháme s vejci. Směs okořeníme pepřem a petrželkou, nebo jinak podle chuti, a rozetřeme na těstoviny.
Vaříme na HIGH 2 hodiny (ne déle než 2:30). Jídlo je pěkně zapečené, dobře drží pohromadě, kraje jsou zlatavé a dobře se porcuje.



Žádné komentáře: