11. 10. 2008

Celé jídlo v pomalém hrnci (maso, brambory, zelenina) - Stew


-->
1 kg syrových brambor
1 velká mrkev
1 cibule
1 lžička kmínu
600 – 800 g masa (kuřecí řízky, vepřová krkovice, plecko, syrová šunka…)
koření na maso podle chuti
sůl
2 lžíce másla


Brambory rozkrájíme na čtvrtky a vložíme do nádoby spolu s hrubými kousky cibule a mrkve. Vše zasypeme kmínem. Maso nakrájíme na plátky nebo asi 2 cm kostky a rozložíme je na brambory. Navrch posypeme kořením, osolíme a poklademe kousky másla. Vaříme podle druhu masa 3:30 až 4:00 hodiny na HIGH. Nepřidáváme žádnou tekutinu, brambory nejsou rozvařené, maso je měkké. Vytvoří se i dostatek šťávy.
Můžeme přidávat cokoli: houby, uzeninu, slaninu, mraženou zeleninu ...
Navrch se může položit sýr nebo přidat kysaná smetana, majonéza, nějaká červená omáčka ...
Jídlo podáváme tak jak je, nebo odebereme maso a brambory rozšťoucháme.
Hlavní zásady přípravy: brambory a zelenina dolů - maso a koření nahoru, sůl a tuk navrch, nepodlévat!

Žádné komentáře: