na polévku:
Knedlíčky: do vychladlého droždí přidáme ostatní ingredience na knedlíčky a vymícháme měkké těsto. Strouhanku přidáváme pomalu, aby těsto příliš neztuhlo, musí být tvárné. Mokrýma rukama pak ukoulíme knedlíčky, asi 12 - 16 kusů, zavaříme a nakonec do polévky přidáme petrželku.
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- ¼ malé hlávky zelí
- sůl
- kmín
- 2 kostky hovězího bujónu
- pár snítek zelené petrželky
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- 3 kostky droždí (= 120 g)
- sůl
- česnek, majoránka, pepř
- 1 lžíce sušené smažené cibule
- 1 vejce
- 4-5 lžic strouhanky
Knedlíčky: do vychladlého droždí přidáme ostatní ingredience na knedlíčky a vymícháme měkké těsto. Strouhanku přidáváme pomalu, aby těsto příliš neztuhlo, musí být tvárné. Mokrýma rukama pak ukoulíme knedlíčky, asi 12 - 16 kusů, zavaříme a nakonec do polévky přidáme petrželku.
Žádné komentáře:
Okomentovat