20. 9. 2008

Zabijačkový guláš v pomalém hrnci

  • 500 g krkovice nebo plecka
  • 500 g vepřových jater
  • (srdce, ledvinka, jazyk, maso z hlavy, mozeček a další dobroty podle vlastních choutek)
  • 5 lžic sušené restované cibulky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce celého pepře (může být i rozdrcený, pak guláš víc pálí)2 kostky hovězího bujónu
  • 3 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 3 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 lžička sladké papriky
  • (1 lžička majoránky)

Žebírka rozkrájíme na menší kousky, srdce a játra na kostky. Vše nacpeme do hrnce, prosypeme cibulí a kořením, rozdrobenými bujóny a zalijeme hrnkem vody. Vaříme 8 hod. na LOW, pak vyndáme maso a do hrnce dolijeme 2 hrnky vařící vody. Vmícháme jíšku, po lžičce papriky a majoránky a necháme půlhodinku dodělat. Příloha: kyprý kynutý knedlík.

Žádné komentáře: