4. 5. 2014

Vepřová kapsa v růžové omáčce v pomalém hrnci

800 g vepřového karé
sůl
2 lžíce paprikového protlaku
8 kousků sušených rajčat v oleji

140 g rajčatového protlaku
6 lžic sladkého kečupu
200 - 250 ml šlehačky


V nádobě si rozmícháme paprikový protlak s hrnkem vody.
Z masa nakrájíme silnější plátky, z kratší strany plátků prořízneme kapsy a naplníme je každou dvěma kousky rajčat . Sklepneme okraj, maso srovnáme do nádoby a osolíme. Vaříme 4 hodiny na HIGH.
Maso opatrně vyndáme, do šťávy přidáme dalšího 1/2 hrnku horké vody, protlak, kečup a šlehačku, dobře promícháme, vložíme zpět maso a prohříváme ještě asi půlhodinku. Chuť omáčky má být smetanově sladkokyselá.
Podáváme s hranolky nebo haluškami.
Praktičtější možná může být dohotovit omáčku v normálním rendlíku. Rozhodně je to rychlejší.
Na pomalém hrnci je praktické, že se o něj nemusí člověk ty 4 hodiny starat, ale při dohotovování je pak zas třeba času málo, takže kombinace obojího může pomoci.

4 komentáře:

Gabriel řekl(a)...

Sušené paradajky sú skvelé a úžasne sa hodia ku morčaciemu mäsu.

pris řekl(a)...

Určitě by to bylo moc dobré i z krůty, dobrý nápad!

Gabriel řekl(a)...

Váš blog som si pridal na stránku, pokiaľ Vám to z nejakého dôvodu vadí napíšte mi

pris řekl(a)...

Jsem ráda, že se líbí!