17. 5. 2014

Černá buchta v MW

1 šálek hladké mouky (150 g)
1/2 šálku mletého cukru (100 g)
1/4 šálku kakaa
1 lžička jedlé sody
1/2 šálku oleje (100 g)
1/2 šálku kysaného mléka
1/2 citrónu - šťáva
1 vejce

krém:
125 g měkkého másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1 ztužovač šlehačky
3 lžíce vařící vody

1 šálek (cup) = 200 ml

V míse smícháme první čtyři suché ingredience a do směsi pak vlijeme čtyři tekuté ingredience. Vše zamícháme a vylijeme například do papírem vyložené skleněné koláčové formy, která se hodí do MW. Vlníme 8 minut/800 W a pak necháme v troubě ještě 3 minuty stát.
Upečený korpus necháme i s papírem vychladnout na mřížce a poté ozdobíme krémem.
Při přípravě krému našleháme nejprve máslo, přidáme kakao smíchané s cukrem a ztužovačem a opatrně směs zamícháme do másla. Pak směs opět šleháme a přitom postupně přiléváme vodu. Musí být vařící. Připravíme si ji tak, že odměřené množství vody (ne více) zahříváme 30 s v MW v hrníčku a ihned ji použijeme.
Krém upravíme na koláč a ten dáme uležet do lednice, klidně na celý den nebo i dva. Je čím dál lepší.

V horkovzdušné troubě pečeme: 20 min. / 165°.

1 komentář:

andurejka řekl(a)...

och, to vyzerá úchvatne!