200 g krupicového cukru
4 vejce
100 g rozpuštěného másla
1 lžíce solamylu
šťáva z 1 velkého citronu
4 lžíce hrubé krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g hrozinek (v rumu)
Utřeme cukr s tvarohem, pak přidáme vše ostatní. Těsto opatrně rozetřeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
Pečeme na mírno (plyn) cca 45 minut, horkovzduch: 40 min. / 160°C.
Pokud buchta nahoře špatně chytá barvu (v plynové troubě se to může stát), otočíme tvarožník asi po půl hodince na plech s papírem a dopečeme.
obrázek: koláč z poloviční dávky (průměr 26 cm)
100 g rozpuštěného másla
1 lžíce solamylu
šťáva z 1 velkého citronu
4 lžíce hrubé krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g hrozinek (v rumu)
Utřeme cukr s tvarohem, pak přidáme vše ostatní. Těsto opatrně rozetřeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
Pečeme na mírno (plyn) cca 45 minut, horkovzduch: 40 min. / 160°C.
Pokud buchta nahoře špatně chytá barvu (v plynové troubě se to může stát), otočíme tvarožník asi po půl hodince na plech s papírem a dopečeme.
obrázek: koláč z poloviční dávky (průměr 26 cm)
Žádné komentáře:
Okomentovat