28. 9. 2008

Těstovinový salát

  • 250 g těstovin (kulaté kloboučky, "noky")
  • 3 kuřecí prsa
  • 2 kostky kuřecího bujónu
  • 400 g plechovka zeleniny v mírně slaném nálevu "Mexico" (mrkev, hrášek, kukuřice, červená paprika) - bez nálevu
  • ½ hlávky ledového salátu, pokrájeného na nudličky
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce ochucené majonézy
  • sůl
  • pepř
  • 3 vejce vařená natvrdo, na ozdobu

Napřed dáme na půl hodiny do 1 litru vařící vody s bujóny vařit prsíčka. Těstoviny také uvaříme, ve slané vodě, slijeme a propláchneme je důkladně studenou vodu. Necháme okapat.

Z plechovky dobře odcedíme nálev a uschováme jej. Uvaříme také vejce na ozdobu.

Uvařené maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky a vložíme do mísy. Přidáme petrželku, zeleninu, salát, jogurt, majonézu, sůl a pepř. Vše promícháme a vmícháme těstoviny. Dostatečně dosolíme, protože těstoviny dost soli absorbují v době, kdy necháme hotový salát rozležet a vychladit v lednici. Stačí 1-2 hodinky.

Podáváme na zbylých salátových listech ozdobené vejci. Vývar z prsíček se hodí na polévku.

Žádné komentáře: