- 250 g těstovin (kulaté kloboučky, "noky")
- 3 kuřecí prsa
- 2 kostky kuřecího bujónu
- 400 g plechovka zeleniny v mírně slaném nálevu "Mexico" (mrkev, hrášek, kukuřice, červená paprika) - bez nálevu
- ½ hlávky ledového salátu, pokrájeného na nudličky
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 4 lžíce ochucené majonézy
- sůl
- pepř
- 3 vejce vařená natvrdo, na ozdobu
Napřed dáme na půl hodiny do 1 litru vařící vody s bujóny vařit prsíčka. Těstoviny také uvaříme, ve slané vodě, slijeme a propláchneme je důkladně studenou vodu. Necháme okapat.
Z plechovky dobře odcedíme nálev a uschováme jej. Uvaříme také vejce na ozdobu.
Uvařené maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky a vložíme do mísy. Přidáme petrželku, zeleninu, salát, jogurt, majonézu, sůl a pepř. Vše promícháme a vmícháme těstoviny. Dostatečně dosolíme, protože těstoviny dost soli absorbují v době, kdy necháme hotový salát rozležet a vychladit v lednici. Stačí 1-2 hodinky.
Podáváme na zbylých salátových listech ozdobené vejci. Vývar z prsíček se hodí na polévku.
Žádné komentáře:
Okomentovat