na 2 porce:
Těsto okořeníme, mírně osolíme, protože ostatní ingredience budou většinou spíš slanější a vmícháme do něj všechno ostatní. Lžící vkládáme do horkého tuku v nepřilnavé pánvi nebo kastrolu hromádky, které malinko zploštíme a pomalu, na mírno, smažíme do zlatova tak, aby byly udělané i uvnitř.
Příloha: kaše, chleba, nic.
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- hladká mouka
- 1 lžička prášku do pečiva
- jakékoli koření podle vlastní volby, stačí pepř
- sůl
- 100 g polotvrdého sýra nakrájeného na kostičky
- 50 -100 g uzeniny nebo zbylých kousků masa nakrájených na kostičky
- sekaná petrželka nebo jiné zelené bylinky
- velká hrst: jemně pokrájené zeleniny (může být mražená rovnou ze sáčku nebo i vařená z polévky) nebo osmažených žampionů nebo luštěnin atd.
Těsto okořeníme, mírně osolíme, protože ostatní ingredience budou většinou spíš slanější a vmícháme do něj všechno ostatní. Lžící vkládáme do horkého tuku v nepřilnavé pánvi nebo kastrolu hromádky, které malinko zploštíme a pomalu, na mírno, smažíme do zlatova tak, aby byly udělané i uvnitř.
Příloha: kaše, chleba, nic.
Žádné komentáře:
Okomentovat